Hozzávalók:
Palacsintához:
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
olaj
szódavíz
só
Töltelék:
20 dkg juhtúró
nagy doboz tejföl
reszelt sajt
olajbogyó
Recept:
A felütött tojásokat keverjük el egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel, és kb. 2-3 evőkanál olajjal (Van, aki nem tesz a tésztába – én szoktam). Ha szükséges adjunk hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk.
A masszát pihentessük legalább 20 percig, majd serpenyőben ki a palacsintákat (A jelzett mennyiség 18-20 palacsintához elég).
A juhtúrót keverjük ki a tejföllel, és kenjük meg a palacsinákat. Szórjuk meg olajbogyóval, majd hajtsuk kétszer félbe.
Tetejére reszelt sajt kerül, melyet ráolvasztunk. Olajbogyóval díszítsük.