Hozzávalók:
Tésztához:
Gáztepsi méretű adaghoz:
20 dkg finomlisztű
20 dkg rétesliszt
1 csomag élesztő
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
langyos víz
só
1 dl olaj
Feltéthez:
1 dl paradicsompüré
0,5 dl ketchup
Oregano
Bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
apróra vágott sonka
kukorica konzerv
4-5 nagy fej csiperke gomba
10 dkg juhtúró
10 dkg edami sajt
5 dkg füstölt sajt
Aszalt paradicsom a tetejére
Recept:
A tésztához a tejet kis cukorral meglangyosítom, és belemorzsolva az élesztőt, felfuttatom.
A lisztet meglangyosítom, közepébe az ujjammal mélyedést alakítok ki, ebbe öntöm az élesztős tejet. A tetejére visszakapirgálok egy kis lisztet és langyos helyen kelesztem. Amikor szépen feljött, beleteszek sót ízlés szerint. Langyos víz és olaj hozzáadásával lágy tésztát dagasztok belőle. Akkor jó, ha homogén, és elválik az edény falától.
A kész tésztát még kelesztem fél órán át, majd betolom az előmelegített, 200 fokos sütőbe. Addig sütjük, míg enyhe színt kap.
A paradicsompürét, a ketchupot, az oreganot, a bazsalikomot, és a 2 gerezd zúzott fokhagymát nemes egyszerűséggel összekeverem, és a tészta tetejére kenem.
Ráfektetem a megpucolt, vékony szeletekre vágott gombát, és sütöm, míg a gomba megbarnul.
Ezután rászórom a tetejére a többi hozzávalót: a sonkát, a kukoricát, és rámorzsolom a juhtúrót. A kétféle sajtot megreszelem és megszórom vele a tetejét, végül ráültetem a házi készítésű aszalt paradicsomokat.
Pirosra sütöm.