Kacsamell párolt káposztával recept

  • Kacsamell párolt káposztával recept

Hozzávalók:

2 személyre:
2 szép kacsamell

bors
majoranna
pár szelet narancs
fél kg lilakáposzta apróra vágva
olaj
köménymag
egy fej vöröshagyma
cukor
30 dkg burgonya

Recept:

A kacsamellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük majorannával.
Hőálló tálba tesszük, kis vizet öntünk alá és mellétesszük a  narancsszeleteket. Alufóliával lefedve 220 fokon puhulásig pároljuk a sütőben, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

Közben a vöröshagymát apróra  vágjuk, kis olajon megdinszteljük.  Megszórjuk cukorral, kicsit megkaramellizáljuk. Rádobjuk a káposztát, egy csipet sóval és a köménnyel fűszerezzük,kevés vörösbort is önthetünk alá,  én elhagytam.Fedő alatt puhára pároljuk.

A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
A kacsát kivesszük, mellétesszük a káposztát, a burgonyát és a narancsszeleteket.
Jó étvágyat!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*