Kacsamell vörösboros aszaltszilvamártással recept

  • Kacsamell vörösboros aszaltszilvamártással recept
  • Kacsamell vörösboros aszaltszilvamártással recept

Hozzávalók:

2 személyre:
1 nagy kacsamell

bors
fokhagyma
majoranna
10 dkg aszalt szilva
2 dl vörösbor
méz
puncs fűszerkeverék
keményítő

Recept:

Omlós kacsahús fűszeres, pikáns szilvamártással….

A kacsamellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymával, majorannával és állni hagyjuk egy órán át. A bőrét beirdaljuk, majd bőrrel lefelé serpenyőbe tesszük és nagy lángon elkezdjük sütni, míg a zsír kiolvad belőle. Megfordítjuk, és minden oldalát szépen megkapatjuk.
Ezután tűzálló tábla tesszük, és lefedve, kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.

A fóliát levéve pirosra sütjük. A mártáshoz a szilvát egy éjjelen át áztatjuk a  borban. Ezután láboskába tesszük, mézzel, fűszerekkel ízesítjük és beforraljuk. Aki sűrűbben szereti, keményítővel sűrítse.

A hús mellé tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*