Főoldal \ Kacsarilette
A+ a-

Kacsarilette recept

Hozzávalók:

2 szép kacsacomb
50 dkg kacsazsír

bors
(fokhagyma)

Recept:

Isteni, sokáig elálló krémes “kacsabefőtt”. Lilahagymával vagy póréval isteni kenyérrevaló!
Az elkészítése sok időt, de nem sok munkát kíván.

A kacsahúst a húsos oldalán besóztam, a zsírt megolvasztottam. Akkora hőálló edénybe tettem a combokat, hogy a zsír szépen ellepje teljesen őket.

130 fokos sütőben 4 órán át konfitáltam a húst. Kicsit hűlni hagytam, majd kivettem a combokat, a húst leszedtem róluk. Csak úgy mállott a hús, szinte vagdalni sem kell, szépen egészen apróra szedegettem. Itt lehet utóízesíteni, sóval, borssal, tört fokhagymával.

Kevés zsírt adtam hozzá, és csatos üvegekbe töltöttem, majd irány a hűtő!!!








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.