Kacsás pirított tészta recept

  • Kacsás pirított tészta recept
  • Kacsás pirított tészta recept

Hozzávalók:

kb mennyiségek 2-3 főre:
1 szép kacsamell
25-30 dkg spagetti tészta
2 gerezd fokhagyma
1-2 dl szójaszósz
2-3 ek balzsamecet
1 ek mirin vagy méz
10-15 dkg csíkokra vágott zöldség
olaj

Recept:

Vettem egy szép kacsamellet a csarnokban. Gondolkodtam, hogyan lehetne újszerűen elkészíteni, mert simán megsütve már többször szerepelt az étlapunkon.

Ihletet adott a kínai éttermek pirított tésztája marhahúscsíkokkal. Mennyiségeket nem írok, mert ez nem egy “tervezett” fogás volt, csak “összedobtam”.

A húst előző nap leválasztottam a  zsíros bőrrésztől, és apró csíkokra vagdaltam. Felöntöttem szójaszósszal, tettem bele két gerezd összenyomott fokhagymát, kevés mirint – ez helyettesíthető mézzel, néhány korty balzsamecetet, majd a hűtőben állni hagytam ebben a pácban egész éjjel.

Másnap spagetti tésztát kifőztem – tényleg nagyon enyhén- sós vízben, mert a kacsa is sós a szójaszósz miatt. Nem szabad nagyon puhára főzni, mer még pirítani is fogjuk, akkor tovább puhul. Ha harapható keménységű már, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, hogy a saját melege se puhítsa tovább.

A húst wokban vagy nagy serpenyőben kevés forró olajon kevergetve-rázva megpirítjuk, és én fedő alatt némi vízzel meg is pároltam. Ha elfogadható az állaga, adjunk hozzá csíkokra vágott zöldséget ízlés szerint. Ez lehet sárgarépa, hagyma, uborka, kaliforniai paprika…

Ezekkel is jól pirítsuk össze, majd adjuk hozzá a tésztát és nagylángon azzal is folytassuk a főzést, míg egy kissé a tészta is megpirul.

Tálalhatjuk!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*