Kakaós kavart sütemény recept

  • Kakaós kavart sütemény recept

Hozzávalók:

10 dkg margarin
1 tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
3 evőkanál kakaó
2,5 dl tej

Recept:

Szárnypróbálgatásom első remeke, még általános iskola idején sütöttem meg. Egy ideig ez volt “A süti”.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tojást, a cukrot és a margarint kavarjuk habosra. Tegyük bele a többi szilárd hozzávalót, majd  a tejet. Kavarjuk simára.  Vajazott (zsírozott), lisztezett tepsiben (kb 25×30 cm) süssük addig, míg a sütemény közepébe szúrt villára nem ragad a massza.

Lekvárral tölthetjük, csokimázzal bevonhatjuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*