Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
2 ek cukor
30 dkg liszt
1 tojás
csipet só
1 ek olaj
A töltelékhez:
5 dkg puha vaj
5 ek cukor
2-3 ek kakaópor
2-3 ek kókuszreszelék
A tetejére:
1 felvert tojás
Recept:
Ezt a kalácseceptet chefvikinél leltem, finom, csokis-kókuszos!
A tészta hozzávalóit helyezzük a kenyérsütő gép üstjébe a felsorolás sorrendjében, majd kenyértészta programpn dagasztassuk-kelesztessük meg.
Ha megkelt, lisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb. 30×40 cm nagyságú téglalappá.
Kenjük meg a puha, de nem folyékony vajjal, szórjuk meg a cukorral elkevert kakaóporral, majd hintsük meg a kókuszreszelékkel.
A szélén hagyjuk 1-1 cm részt üresen, melyet hajtsunk be, és szorosan csavarjuk fel a keskenyebb oldala felől.
A 10×30 cm-es sütőformánkat béleljük ki sütőpapral majd fektessük bele a tekercset és hagyjuk a duplájára kelni.
Ha megkelt, kenjük le a felvert tojással, majd tegyük a kalácsot 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 35-40 perc alatt aranyszínűre.
Ha kész, fordítsuk rácsra, hogy egyenletesen hűlhessen.