Karácsonyfa habcsók recept

  • Karácsonyfa habcsók recept
  • Karácsonyfa habcsók recept

Hozzávalók:

tojásfehérje
cukor: a fehérje súlyának duplája
ételszínezék
hurkapálca

Recept:

Ez a legegyszerűbb habcsókrecept, nem a szirupos változat. Nagyon finom, de ha párás a lakás, másnapra, ha nincs légmentesen elzárva, sajnos olvadozni kezd.

Ha megéri a másnapot. Nálunk ez csak azért történt meg, mert ezerfélét sütöttem, és még habcsók karikákat is, így szegény éhező gyermekem már nem bírta magába tömni a fákat :D

A tojásfehérjét megmérem, és kétszer annyi cukrot odakészítek a konyhapultra.

Elkezdem habbá verni a tojásfehérjét. Amikor már szép kemény, apránként, a habverőt szorgalmasan járatva hozzákeverem a cukrot, majd az ételszínezéket. Vagy por alakút vagy géles állagút válasszunk, hogy ne higítsa a habot.

Hazsákba téve sütőpapíros sütőlemezre karácsonyfaformát nyomunk belőle, pálcát illesztünk az aljához, hogy majd nyalókaként funkcionálhasson. 80 fokos sütőben szárítottam két órán keresztül.

Alacsony hőfokon kell végezni a szárítást, különben megreped, illetve barnás színű lesz.

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*