Hozzávalók:
2 személyre:
4 kisebb szelet karaj
só
bors
1 nagy fej lilahagyma
bébirépa konzerv
10 dkg csiperke
olaj
5-10 dkg füstölt sajt
Recept:
Szerintem ez egy nagyon könnyen elkészíthető, laktató húsétel. Még az “egészségesség” képzetét is kelti az ember – gyümölcsötzöldségetigenritkánmagáhozvevő – lányában a bébirépa-hagyma-gomba kombó.
A karajszeleteket megmossuk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és fél órán át hagyjuk pihenni.
Ezalatt a hagymát megpucoljuk, vékony karikákra szeljük. A gombát szintén megtisztítjuk, kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. ha túl nagyon voltak a gombafejek, kicsit apróbbra vagdaljuk. A füstölt sajtot lereszeljük. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát a gombával, sózzuk, borsozzuk.
A hússzeleteket forrós serpenyőben kevés olajon körbepirítjuk, hogy szép színt kapjanak, majd a tepsibe sorakoztatjuk őket.
Tetejüket beborítjuk a gombával, hagymával, és a lecsöpögtetett bébirépával, majd megszórjuk reszelt sajttal. Alufóliával lefedve 20 percig sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk, míg szépen megbarnult a sajt a tetején.
Illatos jázminrizzsel kínáljuk.