Karajszelet gombás-répás-hagymás takaró alatt recept

  • Karajszelet gombás-répás-hagymás takaró alatt recept
  • Karajszelet gombás-répás-hagymás takaró alatt recept
  • Karajszelet gombás-répás-hagymás takaró alatt recept

Hozzávalók:

2 személyre:
4 kisebb szelet karaj

bors
1 nagy fej lilahagyma
bébirépa konzerv
10 dkg csiperke
olaj
5-10 dkg füstölt sajt

Recept:

Szerintem ez egy nagyon könnyen elkészíthető, laktató húsétel. Még az “egészségesség” képzetét is kelti az ember – gyümölcsötzöldségetigenritkánmagáhozvevő – lányában a bébirépa-hagyma-gomba kombó.

A karajszeleteket megmossuk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és fél órán át hagyjuk pihenni.

Ezalatt a hagymát megpucoljuk, vékony karikákra szeljük. A gombát szintén megtisztítjuk, kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. ha túl nagyon voltak a  gombafejek, kicsit apróbbra vagdaljuk. A füstölt sajtot lereszeljük. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát a gombával, sózzuk, borsozzuk.

A hússzeleteket forrós serpenyőben kevés olajon körbepirítjuk, hogy szép színt kapjanak, majd a tepsibe sorakoztatjuk őket.

Tetejüket beborítjuk a gombával, hagymával, és a lecsöpögtetett bébirépával, majd megszórjuk reszelt sajttal. Alufóliával lefedve 20 percig sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk, míg szépen megbarnult a sajt a tetején.

Illatos jázminrizzsel kínáljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*