Karalábé krémleves recept

  • Karalábé krémleves recept

Hozzávalók:

3-4 főre:
3 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
30 dkg karalábé
kakukkfű,
1 húsleveskocka
vegeta
1 dl sűrű joghurt
2 dl tejszín

Recept:

Rita konyháján olvastam ezt a receptet, és rögtön a számban éreztem az ízét, holott sosem próbáltam. És a végeredmény pontosan olyan lett, amit elképzeltem.

A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk nagyon apróra, majd futtassuk meg az olívaolajon.
A karalábét alaposan hámozzuk meg, majd vágjuk apróra, a torzsáját adjuk oda a kanáriknak vagy a tyúkoknak :)

A répával ugyanígy járjunk el. A zöldséget dobjuk rá a hagymára, öntsük fel fél liter vízzel, dobjuk bele a leveskockát és a kakukkfüvet és pároljuk puhára fedő alatt, gyenge tűzön.

Kóstolás után  tehetünk bele vegetát, sót.
Ha megpuhult, turmixoljuk össze botmixerrel, és öntsük hozzá a tejszínnel elkevert joghurtot, majd forraljuk össze.

Sajtcsipsszel, reszelt sajttal kiváló, édeskés leves.

A sajtcsipszhez reszelt sajtból a teflonserpenyőbe kis halmokat rakunk. Megvárjuk, míg lyukacsosra olvad (nem baj, ha kicsit megbarnul, akkor lesz ropogós). Fakanállal leszedjük még forrón a sajtot az edény aljáról, de akár ott is lehet hagyni kihűlni, utána is könnyen lejön.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*