Karamellizált hagymás kosárka recept

  • Karamellizált hagymás kosárka recept
  • Karamellizált hagymás kosárka recept

Karamellizált hagymás kosárka recept  Karamellizált hagymás kosárka recept  

Hozzávalók:

16-18 darabhoz:
egy adag leveles tészta
5 dkg vaj, két korty olívaolaj
60 dkg lilahagyma
ajókagyűrű/fekete olajbogyó
1 felert tojás a kenéshez

Recept:

Mautner Zsófi műsorát nézve futott össze a számban a nyál a szóban forgó levelestésztás kis „sütt” láttán. Rögvest elhatároztam, hogy ezzel fogom várni kedves vendégemet, Magdikát. Idő hiányában kész levelestésztát vásároltam, mégpedig a hűtött, nyújtott változatot.

Előző nap vaj és olaj keverékén lassú tűzön, kevergetve csipet sóval megkaramellizáltam a vékony karikáka vágott vöröshagymát. Ez bő fél órát vett igénybe, nem egy rohammunka!

Másnap a levelestésztából pogácsaszaggatóval úgy kb. 7 cm-es köröket szaggattam, majd egy kb. 5 cm átmérőjű kisebb formával megnyomkodtam a köröket, hogy a kosár pereme majd e „bevágás” mentén fel tudjon emelkedni. A bevágást idézőjelbe tettem, mert nem szabad, hogy átvágjuk a  tésztát!

A közepébe tettem a hagymából, erre ajókagyűrű illetve fekete olajbogyó került. A tészta szélét felvert tojással illettem, ettől csinos barnára sült.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*