Karamellizált hagymás kosárka recept

  • Karamellizált hagymás kosárka recept
  • Karamellizált hagymás kosárka recept

Hozzávalók:

16-18 darabhoz:
egy adag leveles tészta
5 dkg vaj, két korty olívaolaj
60 dkg lilahagyma
ajókagyűrű/fekete olajbogyó
1 felert tojás a kenéshez

Recept:

Mautner Zsófi műsorát nézve futott össze a számban a nyál a szóban forgó levelestésztás kis “sütt” láttán. Rögvest elhatároztam, hogy ezzel fogom várni kedves vendégemet, Magdikát. Idő hiányában kész levelestésztát vásároltam, mégpedig a hűtött, nyújtott változatot.

Előző nap vaj és olaj keverékén lassú tűzön, kevergetve csipet sóval megkaramellizáltam a vékony karikáka vágott vöröshagymát. Ez bő fél órát vett igénybe, nem egy rohammunka!

Másnap a levelestésztából pogácsaszaggatóval úgy kb. 7 cm-es köröket szaggattam, majd egy kb. 5 cm átmérőjű kisebb formával megnyomkodtam a köröket, hogy a kosár pereme majd e “bevágás” mentén fel tudjon emelkedni. A bevágást idézőjelbe tettem, mert nem szabad, hogy átvágjuk a  tésztát!

A közepébe tettem a hagymából, erre ajókagyűrű illetve fekete olajbogyó került. A tészta szélét felvert tojással illettem, ettől csinos barnára sült.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*