Karfiol krémleves recept

  • Karfiol krémleves recept
  • Karfiol krémleves recept

Hozzávalók:

2-3 személyre:
3-5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 közepes fej karfiol
1 liter zöldséglé vagy húsleves
2-3 evőkanál burgonyapehely

2 dl főzőtejszín
bacon és szeletelt mandula ízlés szerint

Recept:

Egy céges vacsorán, hangulatos étteremben  volt szerencsém megkóstolni egy mandulával és baconnel bolondított karfiolkrémlevest. Különlegesnek találtam, és megpróbáltam visszaidézni ízeit. Íme:

A megtisztított, apróra vágott hagymát megfuttatom a vajon. Beleteszem a megmosott, rózsáira szedett karfiolt, felöntöm a lével, ízesítem ízlés szerint és puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a burgonyapelyhet, és  a tejszínt, és besűrítem. A bacont apró csíkokra vágom és megpirítom. A mandulát szintén illatos-drappra pirítom, így jobban érvényesül az íze.

A levest csinos tálkákba mérjük és megszórjuk baconnel, mandulával.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*