Kaszinótojás franciasalátával recept

  • Kaszinótojás franciasalátával recept
  • Kaszinótojás franciasalátával recept

Hozzávalók:

2 személyre:
4 tojás
70 g főtt burgonya
1 tk mustár
1 ek tejföl

100 g majonéz
fehérborecet ízlés szerint
mustár ízlés szerint

50 g tejföl
250 g mirelit franciasalátának való zöldség
1 csemegeuborka
1 nagyobb alma fele
1 tk porcukor
bors

zománcmártás:
25 ml víz
1 kávéskanál zselatin
70 g majonéz
1 teáskanál tejföl

Recept:

Kaszinótojás franciasaláta ágyon, egy igazi szilveszteri klasszikus!

A tojásokat keményre főzzük, azaz forrás után minimum 8 percig főzzük.

A mirelit zöldséget sós vízben félpuhára pároljuk.

A tojásokat megpucoljuk, kettévágjuk. Belsejüket kiszedjük, és elkeverjük a burgonyával, a tejföllel,sóval, mustárral, majd visszatöltjük a  fehérjékbe.

A zöldséget kihűtjük, hozzákeverjük az apróra vágott uborkát és almát, majdkészítünk egy tartármártásnál sósabb, sűrűbb mártást: majonéz, só, bors, mustár, ecet, porcukor, tejföl segítségével.

A zöldséget belekeverjük a  mártásba, a tetejére helyezzük a tojásokat és zománcmártást kanalazunk a tojások tetejére.

Ehhez forró, de nem forrásban levő vízben elkeverjük a zselatint, és teljesen feloldjuk. A majonézhez keverjük a tejfölt, sózzuk, és óvatosan hozzákeverjük a zselatint is. Hűtőbe tesszük dermedésig.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*