Katica torta recept

  • Katica torta recept
  • Katica torta recept
  • Katica torta recept

Katica torta recept  Katica torta recept  Katica torta recept  

Hozzávalók:

Piskóta
8 tojás
4 evőkanál rétesliszt
4 evőkanál finomliszt
8 evőkanál cukor
fél zacskó sütőpor
Krém:
2 tábla étcsokoládé
5 dkg krémsajt
4 dl tejszín
1 zacskó zselatinfix
narancshéj

3/4 kg marcipán
fekete, zöld és piros ételfesték

Recept:

Megrendelésre készült a katicatorta. A „test” kialakításán sokat gondolkodtam: egyszerű kerek tortaformában nem tetszett volna. Szóbajött még az inox keverőtálban való sütés is, de ennél a megoldásnál a bogár feje nem érvényesült volna olyan jól. És akkor kipattant az isteni szikra: van nekem egy ovális jénai tálam! Lássuk:

A piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele. A kétféle lisztet és a sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és finoman keverjük el. A hab ne törjön össze. A tálat vajazzuk és lisztezzük ki bőven, nehogy leragadjon sütésnél a piskóta. Egyengessük el benne a masszát és tegyük be  a sütőbe.

Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja.

Ha kihűlt, vágjuk háromfelé.

A krémhez a csokit tördeljük apróra és egy dl tejszínnel olvasszuk össze alacsony hőfokon a mikrohullámú sütőben. Keverjük hozzá a krémsajtot, majd a maradék felvert tejszínt és a zselatint. Egy narancs reszelt héjával bolondíthatjuk a krémet.

Töltsük meg a tortát és vékonyan vonjuk be, hogy egyenletes legyen a felszíne. A piros marcipánt sütőpapíron porcukor segítségével nyújtsuk méretre (minimum  a tál hossza+ a magasság kétszerese legyen az egyik oldala , illetve tál szélessége+magasság kétszerese legyen a másik oldala). Vonjuk be vele a piskótát.

Fekete marcipánból készítsük el az arcot,a szemet, a lábakat és  a pöttyöket. A csápot fogpiszkálóra erősítettem fel.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

8 hozzászólás: “Katica torta

  1. Szia! Azt szeretném kérdezni,hogy hány főre elegendő ez a mennyiség? És hány cm tálban sütötted? Nagyon szép és én ezt szeretném elkészíteni fiam 5-dik szülinapjára az oviban,mivel katica csoportos. Gyönyörű lett :)

  2. Szia! Kislányom második születésnapjára néztem ki a te tortádat, mert ő tetszett a legjobban a katica torta felhozatalból. :) Az lenne a kérdésem, hogy ha egy nappal a buli előtt készítem el a tortát, akkor a tejszínes krém nem fogja másnapra feloldani/vizesíteni a marcipán borítást? Köszönöm

  3. Múlt héten kérdeztem tőled, de sajnos nem jelent meg a hozzászólásom. Annyit szerettem volna tudni, hogy a tejszínes krém nem oldotta föl a marcipánt? Válaszodat köszönöm :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*