Kávékrémtorta – Édesanyám búcsúztatójára recept

  • Kávékrémtorta – Édesanyám búcsúztatójára recept
  • Kávékrémtorta – Édesanyám búcsúztatójára recept

Hozzávalók:

A piskótához:
7 tojás
3 evőkanál finomliszt
4-5 evőkanál rétesliszt
7 evőkanál cukor
1 zacskó sütőpor
Csipet só

Töltelék:
25 dkg fehér csoki
0,6 liter tejszín vagy hulala
20 dkg tejszínes krémsajt
nescafe
10 dkg marcipán (elhagyható)

Recept:

Keserűen édes.
Ez a torta is – a csokitortával együtt – a Kis Kedvencem nyugdíjas búcsúztatójára készült. Remélem, jól telnek majd otthon napjaid, pihensz, és hasznosan töltöd az időt.

Szia, Kreb!

A piskótához melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra. A tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. Öntsük hozzá a cukor felét és keverjük tovább.

A sárgájákat addig keverjük a cukor másik felével , míg vajfehérségű lesz. A liszttel elkevert sütőport több részletben adjuk hozzá, és keverjük jól el. Annyi lisztet tegyünk bele, hogy már-már nehezünkre essen a keverés. Kevés fehérjehabbal lazítsuk, még habverővel dolgozva. A maradék fehérjehabot óvatosan, immár kanállal keverjük hozzá, ne törjön össze.

Sütőpapírral béleljünk egy 23 cm tortaforma alját. A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 150-160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja. A kész piskóta oldalát hűlés után késsel lazítsuk meg, vegyük le róla a formát, majd a sütőpapírt, és vágjuk három felé.

A sütésről részletes videot készítettem, itt érhető el.

A töltelékhez a fehér csokit apróra törve a tejszínnel mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton, gyakran megkeverve olvasszuk össze. Ízlés szerinti mennyiségű nescafet (én 2 teáskanállal tettem) nagyon kevés meleg vízzel olvasszuk fel, majd keverjük a krémbe. Jobb kóstolgatni, és, ha még szükséges, többet tenni bele. Hűtsük egészen le, míg besűrűsödik, legjobb egy éjszakára.

Másnap habverővel keverjük habosra. Ugyanígy habosítsuk ki a krémsajtot, majd a kettőt vegyítsük. Isteni lágy kávékrém kerekedik belőle. A biztonság kedvéért legyen mindig otthon 1-2 zacskó habfixáló, ma már nem lehet tudni….

Töltsük be a tortát, úgy, hogy három lap közül, ami eddig az alja volt, és szép egyenes, az kerüljön felülre. Én tettem az egyik réteg krémre egy halvány réteg porcukros felületen kinyújtott marcipánt is.

Vonjuk be kívülről is, és habkártyával húzzuk végig az oldalát. Tetejét habrózsákkal, csokidísszel dekorálhatjuk. Én megint a transzferfóliáimhoz fordultam.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*