Hozzávalók:
4 tojás
2 ek finomliszt
2 ek rétesliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
krém:
7 dkg zselatin
1 tubus kempingsajt
5 dl hulala
porcukor
2-3 ek cukrozatlan kakaópor
kb 1 ek nescafe
Recept:
A piskótaréteghez melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojások fehérjét verjük fel csipet sóval kemény habbá. A sárgáját a cukorral és a kakaóporral keverjük habosra. Tegyünk egy kevés fehérjehabot hozzá, óvatosan, kanállal keverjük el. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és tegyük hozzá a többi fehérjehabot, és óvatosan keverjük el, hogy a hab ne törjön össze.
Öntsük sütőpapírral bélelt aljú tepsibe (30×20cm) és tegyük a sütőbe. Amint emelkedni kezd a tészta, mérsékeljük a meleget 150 fokra. tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
Ha elkészült, húzzuk le róla a sütőpapírt és fektessük a forma aljára.
Készítsük el a kávés habot: A hulalát verjünk habbá, majd keverjük hozzá a kempingsajtot. A felét ízesítsük nagyon pici vízben elkevert Nescafeval és porcukorral . A zselatin felét oldjuk fel kevés vízben, picit melegítsünk rajta a mikróban (ne forrjon), majd lassan keverjük a habhoz. Simítsuk a piskótára krémet, és a hűtőbe vele.
Ha kissé megszilárdult, nekiláthatunk a második rétegnek: A hab másik felébe porcukrot és kakaóport keverünk. Majd a zselatin másik felét oldjuk fel kevés vízben, picit melegítsünk rajta a mikróban (ne forrjon), majd lassan keverjük a habhoz.
Simítsuk az első rétegre a krémet, és ismét a hűtőbe vele. Néhány óra múlva szórjuk meg kakaóporral és tálalható!