Kávés-krémes brownie recept

  • Kávés-krémes brownie recept
  • Kávés-krémes brownie recept

Hozzávalók:

10 dkg étcsoki
1 ek étolaj
18 dkg cukor
2 tojás
10 dkg lágy vaj
2 dkg keserű kakaópor
8 dkg liszt
1 csapott tk sütőpor
csipet só
1,5 ek erős feketekávé

A krémhez:
50 dkg mascarpone
1,5 dl tejszín
porcukor ízlés szerint
1 cs Dr. Oetker zselatin fix
1,5 tk instant kávé
1 dl víz

Recept:

Isteni, krémes brownie alul, rajta kávés mascarpone hab….hmmmmmmmmmmmm

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és béleljünk ki egy 18×25 cm-es tepsi alját sütőpapírral.
Tördeljük darabokra a csokit és az olajjal alacsony hőfokon olvasszuk össze.

A cukrot akeverjük hasbora az egész tojásokkal, majd adjuk hozzá a vajat és azzal keverjük tovább.
Adjuk hozzá a száraz anyagokat, majd a csokit és a kávét.

Simítsuk a tepsibe a krémetés süssük pontosan 20 percig.

Ha kihűlt, készíthetjük a krémet. Ehhez az 1 dl vízben feloldjuk a kávét.
A mascarponét keverjük ki a porcukorral. Adjuk hozzá a többi nyersanyagot és keverjük jól ki.

A krémet simítsuk a sütemény tetejére simítjuk és tegyük hűtőbe néhány órára, míg a zselatin “dolgozik.

Tetejét kakaóporral hintettem.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*