Kéksajtos sörkorcsolya recept

  • Kéksajtos sörkorcsolya recept
  • Kéksajtos sörkorcsolya recept

Hozzávalók:

60 ml bor
60 ml víz
5 dkg vaj
két nagy csipet őrölt bors
fél kk só
10 dkg liszt
3 tojás
10 dkg kéksajt

Recept:

A tv Paprika magazinban leltem ezt a finomságot.
Isteni, puha és mennyeien krémsajtos falatkák, melyek magukban, de bor/sör mellé is remekül csúsznak :)

Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy sütőlemezt.
A bort, a vizet, a vajat, a borsot és a sót forraljuk össze.

Adjuk hozzá a lisztet, és kevergessük a gyenge tűzön addig, míg összeáll, és elválik az edény falától.
Ekkor zárjuk el a gázt, és hagyjuk kihűlni.

Habverővel dolgozzuk bele a tojásokat és a sajtot. Diónyi halmokat tegyünk kanállal a sütőpapírra, egymástól 3 cm-re. Tetejüket megkenhetjük felvert tojással. kb 25 perc alatt szép barnásra sülnek.

Kihűlve fogyaszthatjuk!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*