Konfitált kacsacomb recept

  • Konfitált kacsacomb recept
  • Konfitált kacsacomb recept

Hozzávalók:

4 főre:
4 kacsacomb
só, bors, kakukkfű, babérlevél
kb. 60 dkg kacsa/libazsír
1 fej fokhagyma

Recept:

A konfitálás bő zsiradékban lassú abálást jelent, amely során a hús fantasztikus omlós, porhanyós lesz.

Ha a pecsenyelevet eltávolítjuk és csak a saját zsírjával öntjük le a sültet akár hetekig, hónapokig eláll, pecsenyelével együtt napokig tárolható.

A régi paraszti konyhákban gyakran alkalmazták ezt az eljárást, csak nem ezzel a puccosnak tűnő francia szóval illették :)

A kacsacombokat bedörzsöltem sóval, majd 4-5 órára hűtőbe tettem. Sütés előtt letörölgettem majd tűzálló tálba tettem. A zsírt felolvasztottam és a combokra öntöttem, úgy, hogy a zsír ellepje őket. Mellé dobtam a félbevágott fej fokhagymát, egy babérlevelet és néhány kakukkfű/rozmaring ágat.

A négy combot bő 2,5 óra alatt 140 fokos sütőben készítettem el, isteni finom lett. Tetejére pirtott szalonna is kerülhet, az élvezeteket fokozandó!
Tepsis krumplival kínáltam.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*