Könnyű citromos szelet recept

  • Könnyű citromos szelet recept
  • Könnyű citromos szelet recept

Hozzávalók:

25 dkg cukor
4 tojás
csipet só
2 dl olaj
1 dl narancslé
0,5 dl citromlé
20 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 cs sütőpor

A tetejére:
15 dkg porcukor
citromlé
1 dkg vaj

Recept:

Ezt az egyszerű  kavart süteményt kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom, szerintem képtelenség elrontani.

Általában a  kevert sütik könnyedségének titka a sütőpor és a finomliszt egy részének réteslisztre való cserélése. Ettől válik könnyed szerkezetűvé a tészta.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Habverővel keverjük egyneművé a masszát.

Sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott/lisztezett közepes (20×30 cm) tepsibe öntsük a masszát, és kb. 35 perc alatt megsütjük. Félidőben mérsékeljük a hőt 160 fokra, hogy ne égjen meg a teteje, de belül is átsülhessen.

Akkor van kész a süti, ha a beleszúrt villára nem ragad már tészta.

Amikor kész, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy tálcára tesszük fejjel lefelé, hogy a mázat a szép, egyenletes, lapos felére tudjuk simítani.

A porcukrot összekeverjük a vajjal és annyi citromlével,  hogy sűrű, kenhető mázat eredményezzen.

Elosztjuk a süti tetején és lapáttal elsimítjuk.

Ahogy lassan hűl, úgy meg is szilárdul rajta. Kockákra vágva tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*