Kőrözöttes kenyér mozzarellás paradicsomnyárssal recept

  • Kőrözöttes kenyér mozzarellás paradicsomnyárssal recept
  • Kőrözöttes kenyér mozzarellás paradicsomnyárssal recept
  • Kőrözöttes kenyér mozzarellás paradicsomnyárssal recept

Hozzávalók:

4 személyre:
20 dkg juhtúró
1 apró fej lilahagyma
pirospaprika

bors
köménymag
ízlés szerint tejföl
Kapribogyó
4 nyárshoz:
kb 12 dkg mozzarellagolyó
12 koktélparadicsom
friss bazsalikomlevelek

Recept:

Megtetszett egyy receptújság paradicsomnyárs ötlete. Úgy gondoltam, magában kevés, így az otthoni maradék juhtúróból készítettem egy kis kőrözöttet – rendes túró nem volt itthon -, és a kőrözöttes szendvicshez remek kísérőnek bizonyult.

A hagymát nagyon apróra vágjuk. A juhtúrót robotgéppel kikeverjük a pirospaprikával, hogy szép narancssárga krémet kapjunk.

Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a hagymát is és a köménymagot is.
Az egészet habosra  kikeverjük annyi tejföllel, hogy még sűrű, kenhető maradjon.

Pirított kenyérre kenve tálaltam. Kapribogyóval díszítettem.

A nyársakhoz megmostam a paradicsomot és a bazsalikomleveleket, majd megszárogattam konyhai papírtörlőn. A paradicsomok szárait kitörtem. Hurkapálca végét kihegyeztem késsel, majd felváltva ráhúztam a paradicsomot, a bazsalikomot, és a mozzarellagolyókat.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*