Körtés karaj palacsintaágyon recept

  • Körtés karaj palacsintaágyon recept

Hozzávalók:

4 szelet karaj
1 nagy körte

bors
olaj
2 evőkanál liszt
1 camambert (10 dkg)
3 dl tej
palacsintához:
10-15 dkg liszt
1 tojás
tej
csipet só
1 dl tej

Recept:

A palacsintához a liszthez keverjük a sót, a tojást, és annyi ásványvizet és tejet, hogy tejszínsűrűségű tésztát  kapjunk. Fél óra pihentetés után 6 palacsintát sütünk belőle.

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Olajon megkapatjuk mindkét oldalát majd gyenge tűzön fedő alatt puhulásig pároljuk.

Három-három palacsintát üresen egymásra teszünk, feltekerjük, majd felszeleteljük. Egy tűzálló tál alját kibéleljük a palacsintacsigákkal, erre fektetjük a hússzeleteket, majd beborítjuk vékonyra szelt körtével.

A lisztet világosra pirítjuk két evőkanál olajjal. Folytonos keverés közben felengedjük tejjel. Ha sűrűsödik, beletördeljük a camambert sajtot.
A camambertes besamellel leöntjük a körtés húst. 200 fokos sütőben készre sütjük.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*