Körtés pitetorta recept

  • Körtés pitetorta recept
  • Körtés pitetorta recept

Hozzávalók:

3 körte
fél liter víz
15 dkg cukor
fahéj, szegfűszeg, 1 citrom
Tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg cukor
csipet só
fél rama (12,5 dkg)
1 tojás
1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
fél rama (12,5 dkg)
2 tojás
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg őrölt mandula
csipet só

Recept:

Illeskrisz remek receptjét nekem is ki kellett próbálnom, olyan gusztusos volt.

Hámozzuk meg a körtéket, hosszában vágjuk ketté, magházukat távolítsuk el. A vizet a cukorral és a fűszerekkel, a citrom levével forraljuk fel. A körtéket beletéve alacsony lángon pároljuk puhára.

Ha készen van, csepegtessük le, hűtsük ki, majd éles késsel irdaljuk be a körtéket.
A tésztához valókat alaposan gyúrjuk össze, majd pihentessük hűtőben egy fél órát. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

Egy piteformát béleljünk ki a lisztezett munkalapon vékonyra nyújtott tésztával. Szurkáljuk meg villával és 15 percre toljuk a sütőbe, hogy elősüljön.

A krémhez a vajat, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és tojással keverjük habosra. Keverjük hozzá a mandulát. Simítsuk az elősült tészta tetejére, majd rakjuk ki körtékkel. Süssük készre kb háromnegyed óra alatt.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*