Krémsajt mandulából recept

  • Krémsajt mandulából recept

Krémsajt mandulából recept  

Hozzávalók:

20 dekagramm héjától megfosztott mandula

1-2 gerezd fokhagyma
Bazsalikom snidling és petrezselyem ízlés szerint
0.6 dl olívaolaj
Víz

Recept:

Múltkor sikerült akciós áron szert tennem egy jó nagy adag mandulára. Készült belőle pirított sós mandula, sütemény, mandulatej. A maradékból gondoltam hogy megpróbálok egy mandulából készülő „sajtkrémet” előállítani.

Kétféle késes robotgéppel is rendelkezem, de sajnos egyik sem csúcsminőségű, így erőteljes robotgép nélkül ne álljunk neki a műveletnek.

Bár kissé szemcsés maradt a krém a gép híján, de így is nagyon finom, már a második szeletet kenem meg …

Némi előkészületre szükség van, ugyanis a mandulát be kell áztatni legalább 8 órára hideg vízbe.

Nyári melegben jobb, ha a hűtőbe is betesszük. Az áztatáshoz én készen vásárolt blansírozott mandulát használtam; ha héjas mandulával rendelkezünk, akkor a szemeket dobjuk forrásban lévő vízbe egy két percre, és máris könnyen megfoszthatjuk barna ruhájuktól.

Miután áztattuk szűrjük le és tegyük a robotgépbe az olaj, a fűszerek a fokhagyma és a citromlé társaságában.

Kezdjük el turmixolni, percenként megállítva a gépet és az oldalára tapadt masszát lekapargatva. 5-10 percig kell, hogy dolgozzunk. Nekem egy kicsit sűrű lett, így kevés vízzel higítottam, így lett kenhető állagú.

Házi kalácsra kentem, és férjem által termesztett újhagymával kínáltam.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*