Krémsajtbundában sült halfilé recept

  • Krémsajtbundában sült halfilé recept
  • Krémsajtbundában sült halfilé recept

Hozzávalók:

4 személyre:
fél kg friss halfilé
só (fokhagyma)
liszt a forgatáshoz

Bunda:
2 tojás
1,5 dl tejszín
200 gr natúr krémsajt
kb. 6 kanál liszt
1 kávéskanál sütőpor

őrölt bors

Recept:

Illeskrisz oldalán találtam ezt a remek ötletet. Volt itthon a fagyasztóban tengeri halfilé, gondoltam, ebben a bundában csak eladja magát a gyereknek is :D

A bunda finoman,puhán öleli körbe a halat, nagyon ízletes. Persze Réka megint nem így gondolta, csak “zsarolással” ette meg (addig nincs édesség….)

A halfilét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, besózzuk és akár kevés fokhagymával is megkenhetjük. Hagyjuk állni egy órát.

A bunda alapanyagait csomómentesre kikeverjük. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk.

A halcsíkokat lisztbe forgatjuk, majd belemártjuk a masszába, és a forró olajba tesszük. A bunda megnő sütés közben, számoljunk ezzel, amikor a halakat a serpenyőbe helyezzük.

Forgatva a falatokat, minden oldalát pirosra megsütjük a halaknak. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassa róluk.

Citromlével meglocsolva, tartárral tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*