Krumplis lángos recept

  • Krumplis lángos recept

Hozzávalók:

Kb. 4-5 lángoshoz:
25 dkg liszt
12 dkg tört burgonya (én porból készítettem, így időt spóroltam)
egy zacskó szárított élesztő
1dl tej
kis cukor

kevés kefír
olaj a sütéshez

Recept:

Futtassuk fel az élesztőt a tejben kevés cukorral. A lisztet langyosítsuk meg, a közepébe mélyedést  készítsünk. Ebbe öntsük a tejes élesztőt, kevés liszttel takarjuk be. Ha felfutott , tegyük bele  a sót, a burgonyát, ha szükséges kefírt/langyos vizet s dagasszuk rugalmas, de puha tésztává.
Kelesszük langyos helyen egy órán át.

Forró olajba szaggassunk lángosformákat. Ehhez ökölnyi gombócot veszünk a tésztából és olajos kézzel a levegőben húzkodjuk a  széleit. Süssük barnára mindkét oldalát.

Én fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal szeretem leginkább.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*