Kukorica krémleves recept

  • Kukorica krémleves recept

Hozzávalók:

4-5 főre:
2 dkg vaj
40 dkg morzsolt kukorica konzerv
2 dl tejszín
6-7 dl víz
1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma

bors
chilipaszta

tortillachips levesbetét gyanánt

Recept:

A szokásos vasárnapi családi ebédre próbáltam kitalálni valami különleges, de ehető levesfélét. Először picit bizarrnak találtam, de próba cseresznye, belevágtam. A családnak is ízlett, pedig ők a hagyományos ételek hívei. Mindenki szépen kiürítette a tányérját.

Az újhagymát szépen apró karikára vágtam. A megolvasztott vajon megfuttattam, majd hozzáadtam a kukoricát, azt is picit kavargatva megpirítottam. Beleszórtam a nagyon nagyon apróra vágott fokhagymát. Felöntöttem a vízzel, sóztam borsoztam, hozzáadtam az ízlés szerinti chilipasztát és fedő alatt puhára pároltam a kukoricát.

Összeturmixoltam, majd nagyobb lyukú szitán át is passzíroztam, hogy selymesen krémes legyen a végeredmény.

A tejszínnel együtt forraltam rajta egyet, és tortillachipsszel kínáltam.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*