Lajcsi szelet recept

  • Lajcsi szelet recept
  • Lajcsi szelet recept

Hozzávalók:

3 ek kakaópor
2 ek méz
2 tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
40 dkg liszt
3 k.kanál szódabikarbóna
krém:
1cs. vanilia puding
1cs puncs puding
6 dl tej
25 dkg margarin
20dkg porcukor
pici rum

1 tábla étcsoki
1 ek olaj

Recept:

Ma nekiálltam ennek a pudingkrémes, háromlapos, általában lagzikban kínált sütinek. Több receptet is végigböngésztem, de sehol nem írta, milyen vastagra kell kinyújtani a lapokat, így az én 30×30cm-es méretem kicsit nagynak bizonyult, nem lett elég vastag a tésztája.
Javaslatom, hogy 25×30 cm mérettel süssük ki őket.

A tésztához a tojást, a mézet és a kristálycukrot a vajjal gőz fölött simára keverjük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát.

Az így kapott tésztát három részre osztjuk, lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, és a sütőpapírral együtt egy gáztepsi hátoldalára húzva, előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük 8-8 perc alatt. Mag sül az egyik, nyújthatjuk a másik lapot, így szerintem nem sok idő elkészíteni.

A krémhez a pudingot érdemes jó előre elkészíteni, mert hűlnie kell. Én előző nap csináltam meg. A pudingokat 3-3 dl tejjel cukor nélkül megfőzzük, kihűtjük.
A margarint kettéválasztjuk, a két felet 10-10 dkg porcukorral kihabosítjuk, majd az egyikhez a vaníliás, a másikhoz a puncsos pudingot keverjük.Ez utóbbihoz egy-két korty rum nagyon finom!
Az első mézes lapot megkenjük az egyik krémmel, rátesszük a következő lapot. Ezt befedjük a másik krémmel, és jöhet a harmadik lap.
A csokit mikrohullámú sütőben nagyon alacsony fokozaton az olajjal megolvasztjuk, és bevonjuk vele a süti tetejét.

Mint minden mézesnek, ennek is állnia kell, hogy megpuhuljon, így másnap a legfinomabb!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*