Hozzávalók:
Piskóta:
8 tojás
4 púpos evőkanál finomliszt
4 púpos evőkanál rétesliszt
8 evőkanál cukor
1 zacskó sütőpor
Csipet só
Krém:
5 dl hulala
50 dkg Landmilch krémtúró
ízlés szerint további porcukor
1 doboz őszibarackbefőtt
1 zacskó ruf citromos cukor
1 kg marcipán
ételfestékek
Recept:
Ez a torta Rita lánybúcsújára készült.
A piskótákhoz melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra.
A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. Öntsük hozzá a cukor felét és keverjük tovább.
A sárgájákat addig keverjük a cukor másik felével, míg vajfehérségű lesz. A liszttel elkevert sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és keverjük jól el. A fehérjehabot óvatosan, immár kanállal keverjük hozzá, ne törjön össze.
Sütőpapírral béleljük egy 24 cm tortaforma alját. A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 150-160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva szilárdnak érezzük a tésztát. A kész piskótát hűlés után vízszintesen háromfelé vágjuk.
A hulalát verjük kemény habbá, és a túróval, a porcukorral, a citromos cukorral keverjük jól el.
A barackot csepegtessük le, vágjuk apóra.
Töltsük meg a tortát a krémmel, tegyünk a tésztarétege közé barackot bőven és vonjuk be kívülről is vékonyan.
A marcipán nagyrészét színezzük barnára ételfestékkel, majd porcukros felületen nyújtsuk ki kb fél cm vékonyra.
Nagyága legyen valamivel nagyobb, mint a torta átmérője oldala plusz a magasság kétszerese.
Marcipánsimító segítségével vonjuk be a formát.
A mintának egy darab fehéren hagyott marcipánból vágok ki egy téglalapot. A rajz kontúrjait ételfesték filctollal, a kitöltés ecsettel és ételfestékkel zajlott. A mintához drága férjem segítsége nagyon jól jött.
A kárómintákat kéke festett marcipánból késsel alakítottuk.
A táblát és egyéb kiegészítőket a marcián enyhe nedvesítésével ragasztottuk a tortára.