Lazacrilette recept

  • Lazacrilette recept
  • Lazacrilette recept
  • Lazacrilette recept

Hozzávalók:

2-3 személyre:
25 dkg nyers lazacfilé
8 dkg vaj

olívaolaj
néhány csepp citromlé
néhány gerezd fokhagyma

Recept:

Idén karácsonykor ez volt az ünnepi vacsora (többek között). Elég egyszerű elkészíteni, és nagyon ízletes friss ropogós kiflikarikákon.

A halat nemes egyszerűséggel tűzálló tálba tesszük, alaposan megsózzuk mindkét oldalát, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és mellédobunk jó néhány gerezd héjas fokhagymát (én egy fél fejet lazán- nem szétszedve), lefedve (fedő vagy alufólia) 160 fokos előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

A sült halat átnézzük szálka-ügyben, majd késes aprítóba tesszük. Utánaküldjük a héjából kinyomott sült fokhagymagerezdeket, néhány csepp citromlevet és az olvasztott vajat, és a géppel megdolgozzuk.

A krémet csattos üvegbe vagy tálkába töltjük, és jól behűtjük. Nagyon jól harmonizál kapri- vagy olajbogyóval, természetesen elfelejtettem venni, egyre szenilisebb vagyok.

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*