Hozzávalók:
4 tekercshez:
egy nagy csirkemellfilé
só
bors
12 szelet bacon
8 szelet libamáj
8 szem puha aszalt sárgabarack
Recept:
A – formabontó – karácsonyi ünnepi menü főfogása ez a libamájjal töltött csirkemelltekercs.
Elkészítése pofonegyszerű. A csirkemellet megmostam, és szeletekre vágtam, picit kiklopfoltam, sóztam, borsoztam és állni hagytam. A májat megmostam, felszeleteltem, picit sóztam.
Fél óra múlva kiterítettem a baconszeleteket, sorban hármat (amennyi befedi a húst) egymás mellé sorakoztattam.
Rátettem a hússzeletet, annak a végébe ültettem a májat (egy szelet nem elég, mert kisül a zsírja, a máj meg összeesik) és 2 db aszalt barackot és szépen szalonnástól feltekertem. Hőálló tálba tettem a tekercseket egymás mellé. pici vizet öntöttem alá, majd fóliát a tetejére és be az előmelegített sütőbe 180 fokra.
Durván negyven perc múlva lekaptam a fóliát és pirosra sütöttem őket. Lilahagymalekvárral és rizzsel tálaltam.