Libamájas csirketekercs recept

  • Libamájas csirketekercs recept
  • Libamájas csirketekercs recept

Hozzávalók:

4 tekercshez:
egy nagy csirkemellfilé

bors
12 szelet bacon
8 szelet libamáj
8 szem puha aszalt sárgabarack

Recept:

A – formabontó – karácsonyi ünnepi menü főfogása ez a libamájjal töltött csirkemelltekercs.

Elkészítése pofonegyszerű. A csirkemellet megmostam, és szeletekre vágtam, picit kiklopfoltam, sóztam, borsoztam és állni hagytam. A májat megmostam, felszeleteltem, picit sóztam.

Fél óra múlva kiterítettem a baconszeleteket, sorban hármat (amennyi befedi a húst) egymás mellé sorakoztattam.

Rátettem a hússzeletet, annak a végébe ültettem a májat (egy szelet nem elég, mert kisül a zsírja, a máj meg összeesik) és 2 db aszalt barackot és szépen szalonnástól feltekertem. Hőálló tálba tettem a  tekercseket egymás mellé. pici vizet öntöttem alá, majd fóliát a  tetejére és be az előmelegített sütőbe 180 fokra.

Durván negyven perc múlva lekaptam a  fóliát és pirosra sütöttem őket. Lilahagymalekvárral és rizzsel tálaltam.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*