Libamájas szendvics recept

  • Libamájas szendvics recept
  • Libamájas szendvics recept

Libamájas szendvics recept  Libamájas szendvics recept  

Hozzávalók:

libamáj
májjal egyforma mennyiségű bőrös libaháj
6-8 gerezd fokhagyma
bagett
lilahagyma

Recept:

A luxusszendvics :)

Vettem egy szép darab libamájat. Alaposan megmostam és egy éjszakára tejben áztattam, hogy a vér eltűnjön belőle. A tejből kivéve szépen letörölgettem.

A fokhagymákat megpucoltam, a libahájat kis kockákra vágtam. Egy lábosba teszem a hájat egy korty vízzel és közepes lángon elkezdem kiolvasztani. Ez – percet vesz igénybe, mely idő alatt időnként megkevergetem a sülő töpörtyűket.

Ha szép ropogós-barnára sültek egy fém szűrővel kiveszem őket, jól lecsepegtetem, és kész  a  friss töpörtyű. A zsírba szépen belefektetem a májat, hozzádobom a fokhagymákat és fedő alatt 7 percig az egyik, majd 7 percig a másik oldalát sütöm meg.

Ha kész egy csinos jénai tálba emelem át a májat, és köré öntöm a zsírt a fokhagymagerezdekkel együtt. Ekkor sózom jó alaposan, kihűtöm, majd hűtőben szilárdra lehet dermeszteni.

A bagetteket megkenem a zsírral, szeletelt májat és szeletelt lilahagymát fektetek rá, és „töpikkel” gazdagítom.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*