Lilahagymalekvár recept

  • Lilahagymalekvár recept
  • Lilahagymalekvár recept

Hozzávalók:

4-5 db lilahagyma
3-4 evőkanál méz
3 evőkanál cukor

kakukkfű
őrölt színes bors
édes vörösbor
4 evőkanál olívaolaj

Recept:

A lilahagymát megpucoljuk, majd  vékonyan felszeleteljük.

Egy serpenyőben felmelegítjük a mézet, majd  hozzáadjuk a cukrot, és együtt karamellizáljuk, míg szép aranybarna színt kap.

Ezután hozzáöntjük az olívaolajat, jól összekeverjük és hozzáadjuk a szeletelt hagymát. Megszórjuk egy csipet sóval, és elkezdjük párolni. Megszórjuk egy kevés őrölt színes borssal és egy kevés kakukkfűvel.

Végül felöntjük annyi vörösborral, hogy  ellepje. Lefedve tovább pároljuk. Közben többször megkeverjük, és ha szükséges, még bort öntünk hozzá.

Végül addig pároljuk, míg a hagyma teljesen megpuhul, és a leve szinte teljesen elforr.

Sültek és libamáj mellé remek kísérő.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

2 hozzászólás: “Lilahagymalekvár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*