Londoni szelet recept

  • Londoni szelet recept
  • Londoni szelet recept

Hozzávalók:

5 tojássárgája
20 dkg liszt
10 dkg cukor
12 dkg margarin
késhegyni sütőpor
tejföl, ha szükséges

A tetejére:
10 dkg sárgabaracklekvár
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió

Recept:

Egyszerű kis sütemény, elég gyorsan elkészül, és nem igényel nagy “szaktudást”.

Linzeres, omlós alapon finom sárgabaracklekvár és diós édes tojáshab. Mennyei, puha!

A tészta hozzávalóit gyúrjuk gyors mozdulatokkal össze. Ha száraz, és nem áll “egybe” a tészta, kevés tejfölt adagoljunk hozzá.

Lisztezett deszkán nyújtsuk 20×30 cm-es téglalappá és helyezzük tepsibe.

Én elősütöm, hogy biztosra menjek. 170 fokra előmelegített sütőbe teszem addig, míg kissé megszilárdul, de még nem barnul.

Ekkor jó alaposan megkenem baracklekvárral, majd jön rá a hab.

Ehhez a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem. Lassan adagolva a cukrot, még tovább keverem. Ha belekerült az összes cukor, immár kézzel hozzáforgatom a diót. Óvatosan, ne töjön nagyon a hab. Betoljuk a sütőbe, 160 fokra véve annak hőmérsékletét, sütjük, míg a hab is szilárddá válik, és kis színt kap.

Kihűlve szeleteljük.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*