Lúdláb torta recept

  • Lúdláb torta recept

Hozzávalók:

A piskótához:
3 tojás
1 evőkanál finomliszt
2 evőkanál rétesliszt
2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál cukor
0,5 csomag sütőpor
krém:
0,5 liter hulala
3 tábla csokoládé a krémbe
1 zacskó zselatin
rumos meggy
Bevonás:
1,5 tábla csokoládé
2 evőkanál olaj

Recept:

Végre egy finom, csupacsokis torta, ami olyan “mint  a bolti”. A csokibevonat is sikerült, pedig nagyon féltem tőle, de szépen terült és fényes is lett.

A rumos meggyet is házilag “készítettem”. Magozott meggybefőttet lecsöpögtettem és rumba áztattam.

A piskóta készítéséhez első lépésként melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a liszteket, a kakaóport és a sütőport.

A fehérjehab egy részét belevegyítjük a  sárgájás masszába, majd a maradék fehérjét is beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.

Sütőpapírral bélelt (csak az alját béleljük, az oldalán remekül meglazítható a piskóta késsel is) 22 cm-es kapcsos tortaformába kanalazzuk a tésztát és megkezdjük a sütést. Néhány perc múlva mérsékeljük a lángot 160 fokra, és tűpróbáig (ha a torta közepébe szúrt hústűre/villára nem ragad már a tészta) sütjük.

A hulalát kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a felolvasztott, kicsit hűlni hagyott csokoládét lassan csorgtva, végül a kevés vízben feloldott, megmelegített (de nem forralt)zselatint is vékony sugárban hozzácsorgatva.

A kihűlt tortalapot meglocsolom kevés rumos meggylével, majd kirakom a rumos meggyekkel. Rásimítom a  csokihabot és hupsz, be a mélyhűtőbe, épp csak annyi időre, míg a teteje elég kemény lesz a bevonáshoz.

A csokit apróra töröm, meglocsolom az olajjal és a mikróban nagyon kis fokozaton megolvasztom. Ráöntöm a megkeményedett hab tetejére és mozgatással folyatom szét egyenletesre a bevonatot.
tetejét meggyszemekkel díszítem, még a csoki szilárdulta előtt, így szépen “odakötnek”.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

4 hozzászólás: “Lúdláb torta

  1. Szija azt szeretném kérdezni, hogy a meleg olvasztott csokitól nem esett nagyon össze a hab? vagy nem csapódott ki? és elég szilárd lesz a végén ahhoz hogy szeletelni lehessen? a rumos meggyet aromával vagy rendes rummal csináltad?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*