Hozzávalók:
Kihűlés után olvasztott fehér csokival és étcsokival díszítettük
155 gramm szobahőmérsékletű puha vaj
2 gramm só
120 gramm porcukor
egy egész tojás és egy tojássárgája
fél teáskanál vanília aroma
egy zacskó vaníliás cukor
240 gramm finomliszt
10 gramm keményítő
Díszítéshez: fehér csokoládé és étcsokoládé
Recept:
Nagyon aranyos kis kekszekre bukkantam a youtube-on egy kínai videóban.
Igazából egyszerű vajas keksz, nagyon finom, roppanós és gyerekeknek remek szórakozás csokoládéval arcot rajzolni a kis medvéknek.
Az összetevőket robotgéppel aprítottam össze, aztán egy spatula segítségével, gyors mozdulatokkal egynemű tésztává kevertem.
Egy puha képlékeny massza lesz belőle.
Ezt a masszát dupla habzsákba tettem, sűrű fogazatú csillagcsővel, mert könnyen el tud szakadni a zsák.
Először a füleket rajzoltam meg neki, aztán körkörös mozdulattal magát az arcot.
Előmelegített 170 fokos sütőben körülbelül negyed óra– 20 perc alatt sültek enyhén barnássá.