Madártej szelet recept

  • Madártej szelet recept
  • Madártej szelet recept

Hozzávalók:

5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1/2 zacskó sütőpor
Krémhez:
1 zacskó vaníliás cukor vagy vanilin komplett
Porcukor ízlés szerint
5 dkg kristálycukor
15 dkg margarin
2 dl tej
2 evőkanál liszt
3 dl tejszín
Porcukor

Recept:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.

A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, majd keverjük hozzá a cukrot. Kézzel óvatosan dolgozzuk bele  a sütőporos lisztet és egyengessük el a tésztát  a tepsibe (én 18*27-es méretűt használtam). Addig süssük míg szép színe lesz.

Ezalatt a tojások sárgáját a vaníliával, a liszttel, a kristálycukorral és a tejjel gyenge tűzön főzzük sűrű krémmé. Kihűlés után keverjük az ízlés szerint adagolt porcukorral kihabosított vajhoz. Keverjük könnyű krémmé, és kenjük meg vele a kisült tésztát.

Tetejét vonjuk be –ízlés szerint édesített – tejszínhabbal és díszítsük (jelen esetben csokis gabonagolyóval)

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*