Madártej recept

  • Madártej recept
  • Madártej recept

Madártej recept  Madártej recept  

Hozzávalók:

4 szenélyre:
1,5 liter tej
6 tojás
15 dkg cukor
1 evőkanál keményítő
6 vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília kikapargatott belseje

Recept:

Imádom a madártejet. Ez a második próbálkozásom.

Sajnos először nem sikerült.

A titka, hogy nem szabad forralni, ha már beletettük a tojást. A tojásfehérjékből 5 dkg cukorral verjünk kemény habot. A tejet forraljuk fel, majd a kemény habból kanállal szaggassunk bele galuskákat. Lassú tűzön egy percig főzzük a galuskák egyik oldalát, majd szűrőkanállal megforgatva a másik oldalát is, szintén egy percig.

A kemény felhőket szedjük ki, és tegyük félre. A tojások sárgáját verjük habossá a maradék cukorral, a vaníliával és el keményítővel. Néhány kanálnyi forró tejet merjünk bele a lábosból. Keverjük el, majd lassan csorgassuk a tejbe. Kevergetve főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik,de ne forraljuk.

A kész madártejet hagyjuk hűlni, tegyük bele a galuskákat és hidegen tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

1  A+ a-

1 hozzászólás: “Madártej

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*