Hozzávalók:
4 szenélyre:
1,5 liter tej
6 tojás
15 dkg cukor
1 evőkanál keményítő
6 vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília kikapargatott belseje
só
Recept:
Imádom a madártejet. Ez a második próbálkozásom.
Sajnos először nem sikerült.
A titka, hogy nem szabad forralni, ha már beletettük a tojást. A tojásfehérjékből 5 dkg cukorral verjünk kemény habot. A tejet forraljuk fel, majd a kemény habból kanállal szaggassunk bele galuskákat. Lassú tűzön egy percig főzzük a galuskák egyik oldalát, majd szűrőkanállal megforgatva a másik oldalát is, szintén egy percig.
A kemény felhőket szedjük ki, és tegyük félre. A tojások sárgáját verjük habossá a maradék cukorral, a vaníliával és el keményítővel. Néhány kanálnyi forró tejet merjünk bele a lábosból. Keverjük el, majd lassan csorgassuk a tejbe. Kevergetve főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik,de ne forraljuk.
A kész madártejet hagyjuk hűlni, tegyük bele a galuskákat és hidegen tálaljuk.
Megcsináltam. Szuper egyszerű recept és nagyon finom. Köszönöm a feltöltőnek! 😊