Hozzávalók:
(két személyre)
Fél kalács
4 tojás
vaníliás cukor, cukor
tej
mazsola
dió ízlés szerint
fahéj
3-4 nagyobb alma
Recept:
A szikkadt vagy gyengén pirított kalácsot felszeletelem, kisebb darabokra vágom és a tepsi aljára fektetem. Az almát meghámozom,megreszelem, megszórom fahéjjal és cukorral, majd megpárolom fedő alatt.
A diót zacskóba téve húsklopfolóval apróra töröm.
A tojások fehérjét habbá verem, a sárgáját cukorral, vaníliás cukorral ízesítem, tejjel felöntöm, ezzel meglocsolom a kalácsot, és megszórom mazsolával, dióval.
A fehérjehabba ízlés szerint cukrot keverek, és az alma tetejére simítom, türelmesebbek csillagcsövű nyomózsákkal tehetik mutatóssá.
A hab tetejére lekvárt is tehetünk.
180-200 fokos sütőben a hab barnulásáig sütjük.