Máglyarakás recept

  • Máglyarakás recept
  • Máglyarakás recept

Hozzávalók:

(két személyre)
Fél kalács
4 tojás
vaníliás cukor, cukor
tej
mazsola
dió ízlés szerint
fahéj
3-4 nagyobb alma

Recept:

A szikkadt vagy gyengén pirított kalácsot felszeletelem, kisebb darabokra vágom és a tepsi aljára fektetem. Az almát meghámozom,megreszelem, megszórom fahéjjal és cukorral, majd megpárolom fedő alatt.

A diót zacskóba téve húsklopfolóval apróra töröm.

A tojások fehérjét habbá verem, a sárgáját cukorral, vaníliás cukorral ízesítem, tejjel felöntöm, ezzel meglocsolom a kalácsot, és megszórom mazsolával, dióval.
A fehérjehabba ízlés szerint cukrot keverek, és az alma tetejére simítom, türelmesebbek csillagcsövű nyomózsákkal tehetik mutatóssá.

A hab tetejére lekvárt is tehetünk.

180-200 fokos sütőben a hab barnulásáig sütjük.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*