Magos grillázs recept

  • Magos grillázs recept
  • Magos grillázs recept

Hozzávalók:

20 dkg vegyes mag (napraforgó, tök, mandula, szezám)
pár csepp ételecet
15 dkg kristálycukor
5 dkg méz

Recept:

Volt egy jó adag korábban rendelt olajosmag-keverékem otthon, gondoltam, méltó felhasználás lenne, ha egy remek grillázsban végezné létét.
Az utolsó löketet pedig egy OBI-ban történt sorbanállás adta, amikoris megakadt a szemem a – “gyerekfogó“-gyanánt, aljas módon a pénztárhoz kihelyezett – édességdömping egyik darabján, ami történetesen egy csupamag-grillázs-szelet volt.

Roppantmód megkívántam, hazaérve nem is váratott magára sokáig a tett.

Cukrot olvasztottam mézzel és pár csepp ecettel. Ez utóbbi a grillázs teljes keményedését gátolná, bár szerintem, nem sokat változott az állaga.
A magokat kevergetve kissé megpirítottam egy száraz lábosban, majd a folyékony aranyló karamellhez adtam.

Az egészet sütőpapírra borítottam és olajos kanál domború felével szépen kilapítgattam téglalappá. Szilárdulás után téglalapokat vágtam belőle éles késsel.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*