Magos grillázs recept

  • Magos grillázs recept
  • Magos grillázs recept

Magos grillázs recept  Magos grillázs recept  

Hozzávalók:

20 dkg vegyes mag (napraforgó, tök, mandula, szezám)
pár csepp ételecet
15 dkg kristálycukor
5 dkg méz

Recept:

Volt egy jó adag korábban rendelt olajosmag-keverékem otthon, gondoltam, méltó felhasználás lenne, ha egy remek grillázsban végezné létét.
Az utolsó löketet pedig egy OBI-ban történt sorbanállás adta, amikoris megakadt a szemem a – „gyerekfogó„-gyanánt, aljas módon a pénztárhoz kihelyezett – édességdömping egyik darabján, ami történetesen egy csupamag-grillázs-szelet volt.

Roppantmód megkívántam, hazaérve nem is váratott magára sokáig a tett.

Cukrot olvasztottam mézzel és pár csepp ecettel. Ez utóbbi a grillázs teljes keményedését gátolná, bár szerintem, nem sokat változott az állaga.
A magokat kevergetve kissé megpirítottam egy száraz lábosban, majd a folyékony aranyló karamellhez adtam.

Az egészet sütőpapírra borítottam és olajos kanál domború felével szépen kilapítgattam téglalappá. Szilárdulás után téglalapokat vágtam belőle éles késsel.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*