Magos kréker recept

  • Magos kréker recept
  • Magos kréker recept

Hozzávalók:

2,5 dkg élesztő
4 dkg olívaolaj
15 dkg vegyes mag (len, szezám, napraforgó, chia, egész mák, stb)
17 dkg víz
15 dkg sima liszt
15 dkg tönköly liszt
1 teáskanál só
10 dkg reszelt sajt (akár tejmentes, olvadós)

Recept:

Roppant egyszerű kis sütemény, egészséges ropogtatnivaló, még kényes ízlésű kislányom tetszését is elnyerte! Remek vendégváró vagy tv előtti ropogtatnivaló.

A tésztát a hozzávalókból kézzel összeállítjuk és egy fél órát pihenni hagyjuk a deszkán.

Ekkor 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk tetszőleges formára. Készítettem már kis négyzeteket de hosszú ropikat is. Utóbbit pophárban is tudjuk tálalni vendégség esetén.

Előmelegített 190 fokos sütőben, sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

1 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*