Magos rozsos zsemle recept

  • Magos rozsos zsemle recept
  • Magos rozsos zsemle recept
  • Magos rozsos zsemle recept

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
10 dkg rozsliszt
0,5 dl tej
1,5 dl víz
1/3 kocka élesztő
1 kiskanál só
2 kiskanál cukor
3 dkg vaj
két marék mag (tök-, szotyola…)

Recept:

A kenyérsütőgép már pár napja pihent, gondoltam, megszakítom édes álmát, főleg, hogy a kenyér is elfogyot itthon, és nem volt kedvem lemenni a boltba. Egyszerűbbnek tűnt valami péksütemény sajátkezű előállítása.

Az ember tényleg csak bedobálja a hozzvalókat a gépbe, és már csak a formázás művelete marad munkának.  A végeredmény csodás, puha, olyan mint a “bolti”.

Így került az üstbe a víz, a tej, az élesztő, a cukor. Rá a liszt, a só, és a vaj és végül egy marék a magvakból. Kenyértészta programon megdagasztattam-kelesztettem vele. Amikor szépen megkelt, a tésztát 10 részre oszottam, és kis zsömléket formáztam belőlük (innen lestem a technikát). Tetejüket kissé megvizeztem és megszórtam a  magokkal.
A sütőrácsra sütőpapírt fektettem, és előmelegítettema sütőt 180 fokra.

A zsömléket a rácson hagytam kelni 20 percig, majd be a sütőbe. 25 perc alatt sültek szép drappra.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*