Magos rudak leveles tésztából recept

  • Magos rudak leveles tésztából recept
  • Magos rudak leveles tésztából recept
  • Magos rudak leveles tésztából recept

Hozzávalók:

2 gáztepsinyi rúdhoz:
25 dkg margarin
25 dkg liszt
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál ecet
1 tojás a kenéshez
tökmag és napraforgómag

Recept:

Ismét levelestészta készítésre adtam a fejem, és nem bántam meg. Elmondhatatlanul könnyű, igazán leveles tészta lett a végeredmény. Egyetlen hátulütője, hogy kétnapos procedúra.

Este a vajat 5 dkg liszttel összegyúrtam, és egy tömböt formáltam belőle.

A maradék, 20 dkg lisztet a sóval, az olajjal és annyi vízzel dolgoztam össze, hogy  közepes keménységű tésztát gyúrhassak belőle.

Lisztezett deszkán a tésztát fél cm vastagra nyújtottam, a közepébe helyeztem a lisztes vajtömböt, majd a tészta szélet ráhajtva “becsomagoltam” a vajat.  A csomag tetejét a sodrófával kissé “megveregettem”, majd kevés lisztet ráhintve kinyújtottam. Ezután a tésztát képzeletben függőlegesen háromfelé osztottam, majd jobb oldalról kétharmadig behajtottam, erre pedig a bal oldali részt hajtottam. Nyújtófával ismét végigmentem a tésztán, és a műveletet megismételtem vízszintesen is.

Az így elkészült tésztát becsomagoltam fóliába, és a hűtőben másnapig pihent. Reggel megismételtem a hajtogatást kétszer, 15 perc szünetet hagyva a kettő között. Ezután 1 cm vastagra nyújtva megkentem felvert tojással, megszórtam a magokkal (ezeket jól belenyomkodtam), majd pizzaszeletelővel rudakat vagdaltam.

Végül 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt gáztepsin sütöttem készre az impozáns rudakat.

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*