Mákos mézes krémes recept

  • Mákos mézes krémes recept
  • Mákos mézes krémes recept

Hozzávalók:

A mézes laphoz

16 dkg liszt

6 g sütőpor

5 dkg vaj

5 dkg porcukor

1 ek méz

1 tojássárgája

40 ml tej

A mákos piskótához

16 dkg liszt

10 dkg egész mák

6 g sütőpor

4 tojás

15 dkg cukor

1 ek olaj

1 ek tej

A krémhez

2 tojássárgája

4 dkg cukor

3 dkg liszt

3 dl tej

10 dkg vaj

10 g porcukor

A tetejére

10 dkg olvasztott csoki

Recept:

Ezt a receptet a street kitchen-en találtam. Talán a mákos piskóta kicsit sok benne, de finom!

A mézes laphoz összegyúrjuk a hozzávalóvat. A tésztát lisztezett munkalapon  2 db 25×18-as téglalappá nyújtjuk és egy sütőpapíros tepsire fektetve 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

A mákos piskótához a tojásfehérjét habbá verjük a cukor felével. A sárgáját is kihabosítjuk a cukor másik felével, az olajjal és a tejjel. A lisztet elkeverjük a mákkal és a sütőporral. A sárgájához adagoljuk a lisztet és a tojásfehérjehabot és egy sütőpapírral bélelt – legalább – 25×20-as formába öntjük, majd tűpróbáig sütjük.

A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, liszttel, tejjel és felfőzzük, addig amíg pudingsűrűvé válik a krém, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt krémet kihabosítjuk a vajjal és a porcukorral. A krém felét az egyik mézes lapra kenjük, erre rakjuk az ugyanakkorára vágott mákos piskótát, erre jön a másik réteg krém, végül az utolsó mézes lap.

Hűtőben 1-2 napig hagyjuk pihenni, majd olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

1 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*