Mákos szilvás tekercs recept

  • Mákos szilvás tekercs recept
  • Mákos szilvás tekercs recept

Mákos szilvás tekercs recept  Mákos szilvás tekercs recept  

Hozzávalók:

Piskóta:
5 tojás
2 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
5 evőkanál cukor
3 evőkanál mák

Krém:
fél üveg szilvalekvár
1 vaníliás (főzős) pudingpor
10 dkg finom vaj
fél liter tej
vaníliás cukor
3-5 evőkanál nádcukor

Recept:

Finom mákos piskóta, vaníliás töltettel, gondolatnyi szilva-hangulattal.

A piskótához melegítsük elő a  sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy gáztepsit sütőpapírral.

Az öt tojásfehérjét verjük fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele. A liszttel elkevert sütőport és mákot több részletben adjuk hozzá, és finoman keverjük el, hogy  a hab ne törjön meg.

A masszát egyenletesen terítsük el a sütőpapíron. Toljuk a sütőbe, és néhány perc múlva mérsékeljük a hőt 160 fokra. Addig süssük, míg a teteje megnyomva rugalmas, és nem ad zizegő hangot.

A kész piskótát nedves konyharuhára terítsük, húzzuk le  apapírt és tekerjük fel. Nyomkodjuk meg  picit és tekerjük ki.

A sütés alatt készítsük el a  pudingot a nádcukorral a zacskón levő utasítás szerint.

Ha langyosra hűlt, keverjük ki a  vajjal és  a vaníliás cukorral habosra.
A piskótát kenjük meg vékonyan lekvárral, majd a krémmel és tekerjük fel.
Ferdén vágjuk fel, porcukorral hintsük, mentalevéllel díszítsük.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*