Mákos zserbó recept

  • Mákos zserbó recept

Hozzávalók:

60 dkg liszt
30 dkg sütőmargarin
10 dkg cukor
1dl tej
Másfél zacskó szárított élesztő
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
csipet só
A töltelékhez:
30 dkg darált mák
15 dkg cukor
2 kisebb üveg (összesen kb 5-6 dl)szilvalekvár
A tetejére:
2 tábla bevonócsoki 2 ek olaj

Recept:

Aki szereti a  mákot….rossz ember nem lehet. És imádni fogja a mákos zserbót.

A szárított élesztőt langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk, majd minden hozzávalót összeöntünk, és a tésztát jól összegyúrjuk. 4 egyenlő részre osztjuk, majd 2-3 mm vékonyra nyújtva 25 x 35 cm-es tepsibe helyezzük az első lapot. Ezt megkenjük a lekvárral, majd rászórjuk a cukrozott mákot, és a következő lapot ráhelyezzük. Így folytatjuk, míg elfogy a tészta. A az utolsó lapra természetesen nem kerül töltelék, azt villával megszurkáljuk, majd 2  óra pihentetés után 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

Ezután hagyjuk kihűlni a kész tésztát, s közben elkészítjük a csokimázat. A bevonót apróra törjük, megöntözzük olajjal és a mikrohullámú sütő olvasztófokozatán gyakran kivéve, megkavarva megolvasztjuk.
Leöntjük vele a süteményt, és szépen, a kanál domború felével elsimogatjuk, amíg még folyós. Száradás után szeletelhetjük.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*