Hozzávalók:
2 tojás
10 dkg margarin
1 bögre cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 bögre liszt
1 bögre darált mák
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
Fahéj ízlés szerint
10 dkg szilvalekvár
2 tábla Tibi étcsoki
Recept:
Finom, könnyű mákos piskóta szilvalekvárral bolondítva.
Ehhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tojásokat,a lisztet, mákot, végül a sütőport és a fahéjat, a tejet és habverővel kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt kettévágjuk, megkenjük szilvalekvárral az egyik lapot, visszaillesztjük a tetejét. Mikrohullámú sütőben 350 W-on megolvasztjuk a csokit, gyakori keverés mellett. (halkan megjegyzem, én kakaóbab töretes Tibit használtam, mennyei volt) Az olvadt csokit a torta tetejére simítjuk.