Máktorta recept

  • Máktorta recept

Hozzávalók:

2 tojás
10 dkg margarin
1 bögre cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 bögre liszt
1 bögre darált mák
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
Fahéj ízlés szerint
10 dkg szilvalekvár
2 tábla Tibi étcsoki

Recept:

Finom, könnyű mákos piskóta szilvalekvárral bolondítva.

Ehhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tojásokat,a  lisztet, mákot, végül a sütőport és a fahéjat, a tejet és habverővel kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és  180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt  kettévágjuk, megkenjük szilvalekvárral az egyik lapot, visszaillesztjük a tetejét. Mikrohullámú sütőben 350 W-on megolvasztjuk a csokit, gyakori keverés mellett. (halkan megjegyzem, én kakaóbab töretes Tibit használtam,  mennyei volt) Az olvadt csokit a torta tetejére simítjuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*