Málnaörvényes sajttorta recept

  • Málnaörvényes sajttorta recept
  • Málnaörvényes sajttorta recept

Hozzávalók:

Hozzávalók: (22 cm-es tortaformához)
Alap:
20 dkg darált mézes keksz
3 dkg kristálycukor
10 dkg vaj

A krémhez:
80 dkg natúr krémsajt
18 dkg kristálycukor
2 zacskó vaníliás cukor
66 g étkezési keményítő
3 dl tejföl
4 egész tojás
4 tojás sárgája
1 (bio) citrom reszelt héja

4-5 evőkanál málnalekvár

Recept:

Extra finom sajttorta!!

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A darált kekszet a cukorral és az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába belenyomkodjuk a kekszes morzsánkat. 15 percre betesszük sülni az alapot.

A krémhez a hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük, majd beleöntjük a formába. A formát kívülről bevonjuk alufóliával, hogy ne szivárogjon bele a víz. Egy magasabb peremű tepsibe tesszük a kapcsos tortaformát, felengedjük kb. 1-2 cm magasan vízzel és 120°C-on 60 percig sütjük. Ekkor a lekvárt kevés vízzel felhigítjuk, és a sütemény tetejét bemárványozzuk.

További 30-40 percig sütjük.

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd több órára, de jobb egy egész éjszakára hűtőbe tenni, hogy jól összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*