Málnaörvényes sajttorta recept

  • Málnaörvényes sajttorta recept
  • Málnaörvényes sajttorta recept

Málnaörvényes sajttorta recept  Málnaörvényes sajttorta recept  

Hozzávalók:

Hozzávalók: (22 cm-es tortaformához)
Alap:
20 dkg darált mézes keksz
3 dkg kristálycukor
10 dkg vaj

A krémhez:
80 dkg natúr krémsajt
18 dkg kristálycukor
2 zacskó vaníliás cukor
66 g étkezési keményítő
3 dl tejföl
4 egész tojás
4 tojás sárgája
1 (bio) citrom reszelt héja

4-5 evőkanál málnalekvár

Recept:

Extra finom sajttorta!!

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A darált kekszet a cukorral és az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába belenyomkodjuk a kekszes morzsánkat. 15 percre betesszük sülni az alapot.

A krémhez a hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük, majd beleöntjük a formába. A formát kívülről bevonjuk alufóliával, hogy ne szivárogjon bele a víz. Egy magasabb peremű tepsibe tesszük a kapcsos tortaformát, felengedjük kb. 1-2 cm magasan vízzel és 120°C-on 60 percig sütjük. Ekkor a lekvárt kevés vízzel felhigítjuk, és a sütemény tetejét bemárványozzuk.

További 30-40 percig sütjük.

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd több órára, de jobb egy egész éjszakára hűtőbe tenni, hogy jól összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*