Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
17 dkg puha vaj
10 dkg mascarpone
15 dkg mirelit málna
Recept:
A PestiEst egyik számában bukkantam erre a receptre, megakadt a szemem a guszta bevezetőn: “A krémsajttól nagyon puha, omlós lesz a keksz állaga. A málnától pedig olyan intenzív ízt kap, hogy már a puszta gondolatától is összefut a nyál a szánkban.”
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra és egy nagy tepsit (20×30cm) kibélelünk sütőpapírral.
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, cukrokat és a sót, majd alaposan elvegyítjük. Hozzáadjuk a vajat és a mascarponét, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Most jöhet hozzá a fagyott málna, dolgozzuk a tésztába alaposan!
A kész masszából diónyi golyókat formáljunk és egymástól 4-4 cm távolságra helyezzük őket a tepsibe. Villával nyomogassuk őket laposra majd kb. 20 perc alatt süssük készre.
Tényleg finom, omlós kekszek születtek. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálalhatjuk.